Gezamenlijk voor Gezonde Regio’s

Programma channel

Vraag

14 juli 2021
Voorzitter / e-Health consultant

“Hebben jullie ervaring met het maken van verbinding tussen professionals en bewoners via een digitaal platform?”

Toelichting

In Helmond is er de behoefte om alle initiatieven te inventariseren die bij de verschillende organisaties al bestaan en deze aan te bieden via 1 platform. We zijn nu gestart met Wikiwijk voor de bewoners en een channel hier op 1sociaaldomein voor de professionals. Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie in de regio speelt. Hebben jullie hier al ervaring mee? Is er behoefte aan de verbinding met de bewoners? Herken je deze behoefte?

Oprichtster digitaal platform voor mantelzorg/zelfzorg www.samenbeterthuis.nl

Dag Wim, Ik ben oprichter van de website www.samenbeterthuis.nl. Doel is ondersteuning van mantelzorg en zelfzorg met praktische zorggerelateerde tips en videoinstructies. Misschien niet helemaal wat je bedoeld maar het legt ook een verbinding tussen zorgprofessionals en de zorg thuis.

Wijkmanager

Dag Wim, Heb wel eerdere ervaring met diverse digitale kanalen en o.a. BUURbook. Kan er best wat over vertellen. In de bijlagen nog wat info. Wellicht interessant?
Groet, Peter

Projectleider

Beste Wim, ik ken mijnbuurtje.nl dat een goed platform is en je kunt bereiken wat je wenst.
Niet gratis overigens.

Succes met jullie mooie initiatief en dank @Merel Spijkerman voor je tag.

Groetjes
Gerjo

Programma adviseur

@Gerjo Schepers jij hebt hier vast een goed advies voor vanuit It's my life / Liemers Vitaal!

Netwerkadviseur/regiocoördinator

Dag Wim,

Neem contact op met Anja van der Aa (Utrecht) of Dimitri de Klerk (Deventer), ik stuur je de gegevens via mobiel, groet van Margriet

Projectmedewerker e-health

Hallo Wim,

Ik denk dan aan nextdoor en aan de Zorgbalie.nl

groet,
Rieky

Procesbegeleider Bewegen de Zorggroep

Hoi Wim, dat is heel mooi dat jullie dit graag willen doen en de verbinding op zoeken. Het inventariseren van alle initiatieven is best wel een hele klus. Ik werk binnen een organisatie waar we dit nu met bewegen doen voor bewoners intra-en extramuraal. Wij werken nog niet met een platform of channel waar alle mensen dezelfde informatie krijgen. We beginnen daarin met een kleine olievlek en experimenten waarbij we dan bekijken of dit werkt en dit zich rond gaat spreken. Als ze uiteindelijk weten wie de contactpersoon is komt het van beide kanten. Dus vanuit de organisatie en vanuit de collega's, bewoners, families enz.