Gezamenlijk voor Gezonde Regio’s

Programma channel

Vraag

15 juli 2021
Profielfoto van Wim Tilburgs
Voorzitter / e-Health consultant

“Hebben jullie ervaring met het maken van verbinding tussen professionals en bewoners via een digitaal platform?”

Toelichting

In Helmond is er de behoefte om alle initiatieven te inventariseren die bij de verschillende organisaties al bestaan en deze aan te bieden via 1 platform. We zijn nu gestart met Wikiwijk voor de bewoners en een channel hier op 1sociaaldomein voor de professionals. Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie in de regio speelt. Hebben jullie hier al ervaring mee? Is er behoefte aan de verbinding met de bewoners? Herken je deze behoefte?

Hallo Wim, Zoals we wel eens eerder besproken hebben is die ervaring zeker aanwezig en vanaf het moment dat wij voor het laatst contact hadden zijn er forse stappen gemaakt. Het gaat om PGO Ivido en de Zorg Netwerk Omgeving (ZNO) van HINQ. Burgers en patienten kunnen veilig vanuit hun PGO werken, hun eigen sociaal netwerk aanmaken, gegevens delen, dagboeken bijhouden, chatten en actief participeren in hun zorg middels programma’s zoals positieve gezondheid. Uiteraard kunnen ze in hun medische gegevens ophalen (MedMIj) maar belangrijk is dat ze ook veilig kunnen communiceren met hun zorgnetwerk met alle zorgprofessionals via de Zorg. Steeds meer huisartsen, therapeuten, verpleegkundigen en medische professionals zijn aangesloten op de ZNO (direct vanuit het HIS, EPD of ECD). Er kan veel meer dan wat in de achtste barrier met het PGO is getest. Laat maar weten als je er wat mee wil. groet hans

Profielfoto van Jaron Schnitzer
Docent / onderzoeker / programmamanager

Hoi Wim,
Een super laat antwoord maar ik ben net pas lid van dit kanaal :). Je kunt ook kijken op https://www.buurtpleinachtsebarrier.nl/ (wijk in Eindhoven). Waarschijnlijk ken je dit voorbeeld al maar mocht je vragen hebben over hoe het is ontstaan / opgericht dan kan ik je in contact brengen met Corina Marten of Wim Ooms.

Groet,
Jaron

Profielfoto van Marian Fonville
Oprichtster digitaal platform voor mantelzorg/zelfzorg www.samenbeterthuis.nl

Dag Wim, Ik ben oprichter van de website www.samenbeterthuis.nl. Doel is ondersteuning van mantelzorg en zelfzorg met praktische zorggerelateerde tips en videoinstructies. Misschien niet helemaal wat je bedoeld maar het legt ook een verbinding tussen zorgprofessionals en de zorg thuis.

Profielfoto van Peter van der Linden
Wijkmanager

Dag Wim, Heb wel eerdere ervaring met diverse digitale kanalen en o.a. BUURbook. Kan er best wat over vertellen. In de bijlagen nog wat info. Wellicht interessant?
Groet, Peter

Profielfoto van Gerjo Schepers
Mede eigenaar VierVitaal

Beste Wim, ik ken mijnbuurtje.nl dat een goed platform is en je kunt bereiken wat je wenst.
Niet gratis overigens.

Succes met jullie mooie initiatief en dank @Merel Spijkerman voor je tag.

Groetjes
Gerjo

Profielfoto van Merel Spijkerman
Programma adviseur

@Gerjo Schepers jij hebt hier vast een goed advies voor vanuit It's my life / Liemers Vitaal!

Profielfoto van Margriet De Jager
Netwerkadviseur/regiocoördinator

Dag Wim,

Neem contact op met Anja van der Aa (Utrecht) of Dimitri de Klerk (Deventer), ik stuur je de gegevens via mobiel, groet van Margriet

Profielfoto van Rieky Trommelen
Projectmedewerker e-health

Hallo Wim,

Ik denk dan aan nextdoor en aan de Zorgbalie.nl

groet,
Rieky

Profielfoto van Mirëille Boreas
Procesbegeleider Bewegen de Zorggroep

Hoi Wim, dat is heel mooi dat jullie dit graag willen doen en de verbinding op zoeken. Het inventariseren van alle initiatieven is best wel een hele klus. Ik werk binnen een organisatie waar we dit nu met bewegen doen voor bewoners intra-en extramuraal. Wij werken nog niet met een platform of channel waar alle mensen dezelfde informatie krijgen. We beginnen daarin met een kleine olievlek en experimenten waarbij we dan bekijken of dit werkt en dit zich rond gaat spreken. Als ze uiteindelijk weten wie de contactpersoon is komt het van beide kanten. Dus vanuit de organisatie en vanuit de collega's, bewoners, families enz.