Gezamenlijk voor Gezonde Regio’s

Programma channel

Vraag

10 juni 2021
Profielfoto van Lidwien Schweitzer
Manager en verbinder

“Wij zijn op zoek naar goede e-health applicaties voor het platform LekkerinjeVel ter verbetering van levenstijl en gezondheid. Help mee voor een goed aanbod, wie heeft aanvullende tips of kent goede oplossingen?”

Toelichting

In Amsterdam zijn wij bezig het e-platform lekkerinjevel.amsterdam te vullen met apps ter verbetering van levensstijl en gezondheid, voor iedereeen en in het bijzonder  voor minder talige mensen en van diverse culturen . Wie heeft tips en materiaal?

Op dit e-platform bestrijken we de domeinen van positieve gezondheid. Amsterdammers kunnen onder begeleiding van bijvoorbeeld een huisarts, een POH of een buurtwerker of zelf materiaal gaan 'streamen' voor een gezond leven. We merken dat eenvoudige applicaties ontbreken. Denk aan minder talige mensen of uit diverse culturen die zich niet kunnen herkennen in het bestaande aanbod. Wie kan ons verder helpen om deze informatie bij elkaar te halen en ontbrekend aanbod te ontwikkelen?
 

Zie ook: https://www.lekkerinjevel.amsterdam 

Profielfoto van Hans ter Brake
Directeur

Het digitale platform Quli heeft Positieve Gezondheid geïntegreerd. We zoeken organisaties en samenwerkingsverbanden die hiermee iets willen gaan doen.

Toelichting
Quli biedt je drie mogelijkheden om Positieve Gezondheid in te zetten:
1. Wil je de vragenlijsten direct toegankelijk maken voor mensen? Dit kan via een gratis individueel account in Quli. De Quli-gebruiker kan de uitkomsten delen met contacten in het persoonlijke sociale en professionele netwerk.
2. Als je de vragenlijsten wil aanbieden aan specifieke groepen. En deze mensen willen de uitkomsten bespreken met coaches. En je wil koppelen met leefstijl, sociale kaart en ehealth. En je wil vanuit een organisatie kunnen monitoren met garanties voor anonimiteit. Start dan een project met Quli.
3. Wil je met een organisatie of regionaal initiatief Positieve Gezondheid breder implementeren. Bijvoorbeeld als start van een beweging, en combineren met metingen? Dan kun je met gezondheidsplatform Quli een concept opzetten, waar Positieve Gezondheid een onderdeel van is.
Zie verder: https://www.quli.nl/positieve-gezondheid/

Motivatie
Wij willen mensen (digitaal) ondersteunen in hun leven. PG is een belangrijke insteek. Door vragenlijst(en) in te vullen krijgen mensen meer (in)zicht. Quli ondersteunt coaching en koppelingen met bijvoorbeeld de sociale kaart.

Organisatie
Quli is een ICT-organisatie en ook de naam van het digitale platform waarin Positieve Gezondheid is opgenomen. Quli is gratis voor mensen. We maken met organisaties een business case en vragen een licentie.

Profielfoto van Ronald Mosselman
Bestuurder

Beste @Lidwien Schweitzer,

Wellicht kunnen we jullie helpen. Wij hebben een app ontwikkeld voor patiënten journey: om betere keuzes te maken na de behandeling.

Daarnaast een opmerking: zie dat jullie website https://www.lekkerinjevel.amsterdam niet voldoet aan de digitale toegankelijkheids eisen! Zie bijvoorbeeld https://www.digitoegankelijk.nl voor meer info.

Met hartelijke groet, 
namens de Webcirkel 
Ronald Mosselman

Hallo Lidwien, kijk eens naar www.salut.nl en www.ivido.nl. Er zijn veel mogelijkheden om te koppelen met jullie platform. PGO Ivido (MedMij) is standaard al gekoppeld met Positieve gezondheid (IPH). Vanuit de Zorg Netwerk Omgeving van HINQ (www.hinq.nl) kunnen zorgprofessionals ook digitaal/blended met hun patienten communiceren, veilig gegevens delen. Ivido is in verschillende talen via de webapp bruikbaar en bevat ook begrijpelijke uitleg in verschillende talen over bijv. Medicatie met Kijksluiter. Er zijn steeds meer huisartsen, poh-ers, verpleegkundigen, therapeuten etc die op die manier digitaal met hun patienten samen werken en ze begeleiden. In Ivido zit ook dagboeken, zelfmetingen, personal battery etc. Voor leefstijl kun je veel vinden in Salut dat gekoppeld is met Ivido. Veel mogelijkheden dus maar weet niet wat je precies zoekt.

wellicht eens kijken naar activiteiten van startup Health Thing?

Profielfoto van Ward Dekkers
Directeur

Hi Lidwien,

Goed initiatief.
Wij werken ook samen met Gezondeboel (Therapieland).
Wij zijn nu een initiatief met hen begonnen om dit soort toepassingen voor iedereen gratis toegankelijk te maken.
https://de-zorgcoach.nl/online-trainingen-en-hulpprogrammas/
Kijk eens op onze website en je kan een implressie krijgen.
Wanner je wil kan ik je ook aan hen koppelen.
Groet,
Ward

Profielfoto van Eveliene Kuipers
Registerpsycholoog NIP Arbeid, Gezondheid & Organisatie

Dag Lidwien, wij hebben goede ervaringen met Gezonde Boel en Therapieland. Toegankelijk, helder dashboard en voor coach/behandelaar en client eenvoudig hanteerbaar. Zie hun gebiste. Succes!
hartelijke groeten,

Eveliene Kuipers, Registerpsycholoog NIP Arbeid, Organisatie & Gezondheid

Profielfoto van Thijs van Deudekom
Chief Commercial Officer

Ha Lidwien,

Erg mooi initiatief! Ik ben Thijs van Corsano Health en wij zijn zelf ook bezig met de het verbeteren van de leefstijl en gezondheid van patiënten. Op deze manier ga je namelijk steeds meer van nazorg naar voorzorg.
Hoe wij dit doen is dat wij met medical grade bracelets de patiënten kunnen monitoren en de data makkelijk terugkoppelen via onze eigen app, of aangesloten bij een andere applicatie. Deze data zou kunnen worden verstuurd naar in dit geval de huisarts, POH of buurtwerker. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om notificaties te sturen naar patiënten of ze vragenlijsten in te laten vullen.
Ik heb een leaflet bijgevoegd met wat meer informatie betreffende de bracelet, maar ik zou graag een keer willen meeten om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Je kan me mailen op thijs@corsano.com
Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet,

Thijs

Profielfoto van Linda de Looff
Loopbaan, leefstijl- en vitaliteitscoach & trainer

Beste Lidwien,

Ik stimuleer mensen juist om minder achter de schermen te zitten ;-)

Maar als het toch moet, aanvullend op onderstaande de volgende gratis apps.
- Actify vitaliteitscoach, hier zit heel veel in. Van een verzekeraar.
- Food of zie de verschillende informatie van het Voedingscentrum, zij hebben ook een eigen app
- VGZ Mindfulness

Succes!

Met vitale groet,
Linda de Looff
Vitaliteitscoach, gespecialiseerd in loopbaan- en leefstijlvraagstukken

Profielfoto van Pascalle de Looff
Regiocoordinator , projectleider en vertrouwenspersoon

Hoi Lidwien, ken je GreenHabit al? Een app/ game ter verbetering van leefstijl en gezondheid.

Profielfoto van Annette Timmer
Wijkcoach

Vooral met simpele oplossingen kom je ver: Ommetjes app
Heel toegankelijk en leuk om elkaar te stimuleren om te bewegen
Groet Annette Timmer

Profielfoto van Peter Emonds
Directeur

Hi Lidwien,

Mogelijk is de PsyMate app 'n oplossing.
Meer uitleg over de app op de site http://www.psymate.eu/

Groet,

Peter Emonds

Hi Lidwien, ik zag al aardig wat doorklikmogelijkheden op jullie site. Dus misschien overbodig, maar GGD Appstore, Pharos en Opvoedinformatie NL (opvoeden.nl) zijn misschien goede bronnen om nog wat te vinden. Binnen de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Avans houden we ons ook bezig met digitale inclusie. Mochten jullie specifiek kunnen benoemen waar het aan ontbreekt, dan interesseert dat ons. Als onderwijs- en kennisinstelling zijn we geïnteresseerd in het ontwerpen van apps mét de doelgroepen. Verder vroeg ik me af wat de reden is om jullie initiatief lokaal voor Amsterdam op te zetten (bekostiging?), maar aan de domeinnaam te zien zou dat ook breder kunnen worden? Groet van Christa Nieuwboer, lector Jeugd, Gezin & Samenleving bij Avans Hogeschool.

Profielfoto van Marie-suzan Venema
Beleidsadviseur

Misschien kan therapieland meedenken? zij hebben veel modules die gericht zijn op preventie.

Profielfoto van Beatrijs Hofland
Geestelijk verzorger

Beste Lidwien, op het gebied van zingeving bied ik allerlei online tools aan voor een goed gesprek of creatieve werkvorm of zelfzorg. Zingevingopdekaart.nl
Beatrijs Hofland geestelijk verzorger

Profielfoto van Maria Bekkers
Thuisbegeleider

Beste Lidwien,
Veel zorgverzekeringen bieden apps aan over gezondheidsbevordering.

Met vriendelijk groetjes, Maria Bekkers

Profielfoto van Eveliene Dera
Docent-onderzoeker

Beste Lidwien,

Binnen de GGD appstore zijn er vele apps te vinden ter bevordering van de gezondheid. Voordeel is dat deze apps zijn getest, voordat ze in de appstore zijn geplaatst. www.ggdappstore.nl

Met vriendelijke groet,
Eveliene Dera

Profielfoto van José van Erp
(onbekend)
Coach, therapeut

Ik vind net het boek Health Counseling van Frans Gerards en Resie Bongers bij het opruimen en wilde dit op marktplaats aanbieden € 25. Zie ik zojuist jouw oproep. Wellicht interessant om eens te lezen ter inspiratie. Ik zag nadat ik het uit mijn kast halen jouw oproep. Toeval bestaat niet. Succes en groet, José

Profielfoto van Giovanni Poddighe
Psychiater

Binnen de Huisartsen Oostelijk Zuid Limburg maken huisartsen en POH GGZ gebruik van het EHealth platform Liv.
Ook kunnen mensen zelf gebruik hiervan maken.
https://mijnliv.nl

Profielfoto van Heidy de Mol
Adviseur Preventie & Gezondheid
Profielfoto van Josine van Santvoort
Regiomanager

Hallo Lidwien,

Ik zal je vraag doorsturen aan mijn collega.
Evie is namelijk een heel mooi platform voor e-health gericht op verbetering van leefstijl en gezondheid.
Kijk maar eens met de volgende link: https://www.evie.nl/

Met vriendelijke groet,
Josine van Santvoort
Praktijksteun 0649669985

Profielfoto van Hannie Eijk
Maatschappelijk werker

Therapieland.nl

Radboud UMC is ook al een heel eind met ehealth.

Profielfoto van Angela Schulz
Adviseur Preventie en Gezondheid

Hoi Lidwien,

Waarschijnlijk bij jou al bekend, maar je zou eens kunnen kijken in de GGD appstore of in de database van centrum gezond leven of op de site van pharos
https://www.ggdappstore.nl/Appstore/Homepage/Sessie,Medewerker,Button
https://www.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/interventies-zoeken-algemeen
https://www.pharos.nl/thema/laaggeletterdheid-gezondheidsvaardigheden/

Succes
Angela Schulz, GGD West-Brabant

Profielfoto van Michael Milo
Verbinder

Mooie vraag, die op veel plekken speelt. Laten we de voorbeelden ook “uploaden” in de toolbox hier of anderszins een bieb maken!

Ik denk ook: laten we vooral ook de aansluiting op communities als Proud2BMe en PsychoseNet (waar al miljoenen users zijn)!

Profielfoto van Mark Vervuurt
GZ-psycholoog/projectleider eHealth

Dag Lidwien,

We zijn vanuit expertisenetwerk e-lvb bezig met de ontwikkeling van een gezondheidsapp (b-appy) die geschikt is voor mensen met LVB en minder talige mensen/laaggeletterden of mensen die gewoon op een leuke laagdrempelige manier aan de slag willen. Gestoeld op de dimensies van IPH, waar we een concrete vertaalslag in maken

Op www.e-lvb.nl kun je er al een en ander over lezen en een filmpje zien. De app komt naar verwachting eind dit jaar uit.

Even contact hierover? Je kan me bellen op 06 12978225.

Vriendelijke groet van Mark Vervuurt
GZ-psycholoog e-lvb