Kwartaalsessie Gezamenlijk voor Gezonde Regio's | Gezondheid achter de voordeur
Gezamenlijk voor Gezonde Regio’s
Op 15 februari 2022, 14:00-16:00uur, vindt de volgende Gezamenlijk voor Gezonde Regio's-bijeenkomst plaats!
Vanwege de oplopende corona-cijfers zal deze online plaats vinden!
Het thema ‘Gezondheid achter de voordeur’ staat deze middag centraal, waarbij we het hebben over de relatie tussen gezondheid en wonen. Fleur Imming, directeur bij UWOON woningcorporatie, zal vertellen over de rol van deze woningcorporatie en het snijvlak met gezondheid. Denk hierbij niet alleen aan de technische aspecten van wonen, maar ook de sociale aspecten, zoals het gedrag van mensen. Ook zal Fleur ingaan op samenwerkingen met andere instanties die hier een rol in spelen.
In de bouwsteen-sessies zoeken we de verdieping op. Hieronder de onderwerpen van de bouwsteen-sessies. Je kunt je voorkeur opgeven via deze link.
Bekostiging: Innovation Quarter is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) in Zuid-Holland, en is onderdeel van fieldlab Zorginnovatie Drechtstreden. Lonneke Baas zal vertellen over hoe je als fieldlab investeerders aan kunt trekken en hoe een ROM in een fieldlab kan investeren.
Data/ICT: In Vitaal in Brainport is er een eerste keuze gemaakt voor een regieplatform voor de eerste doorbraakprojecten. Hierbij zijn vijf bestaande platforms uit de regio betrokken geweest, en kan nu concreet begonnen worden met de eerste uitwerking. Marcel van Sprang (GGzE) en Sergej van Middendorp (Beter voor Elkaar) zullen dit proces toelichten. In het kader van het thema 'gezondheid achter de voordeur' zullen ze daarbij ook aandacht besteden aan het langer thuis kompas, een van de vijf bij de doorbraak betrokken platforms.
Lerend Vermogen: Tijdens deze sessie bespreken we Lerend Vermogen aan de hand van een best practice in Dordrecht, namelijk actieonderzoek in de wijk Sterrenburg. We gaan met elkaar werken aan de volgende vraagstukken: Hoe geef je invulling aan lerend vermogen, zowel van burgers als van studenten en professionals? Wie en wat is daarvoor nodig? Hoe kan lerend vermogen bijdragen aan het borgen van dergelijke best practices?
Monitoring: In deze deelsessie zal TNO het energiearmoede onderzoek toelichten en ingaan op de relatie met gezondheidseffecten. Daarnaast gaan we gezamenlijk goede voorbeelden van projecten of interventies rondom energiearmoede delen, en op zoek naar wat er al in kaart wordt gebracht op het gebied van dataverzameling voor het thema. Ook gaan we gezamenlijk verkennen wat er nog nodig is om de opgaven van de energietransitie te koppelen aan de opgaven van het sociaal domein.
Samenwerking: Hoe krijg je als gemeente een goed beeld van wat er in een wijk speelt? En hoe geef je inwoners daarbij een stem? Om dit te bereiken gebruikt de gemeente Berg en Dal de Leefplekmeter in de wijk Stekkenberg. Met de Leefplekmeterkunnen inwoners hun omgeving scoren. In deze deelsessie zal Hadewych Cliteur (Pharos) samen met mensen uit Berg en Dal vertellen over de ‘lessons learned’ en wat de Leefplekmeter heeft opgeleverd. Ook zal de omgevingswet aan bod komen in deze sessie.
Een paar aandachtspunten:
- Zorg ervoor dat jouw naam op Zoom overeenkomt met je eigen naam, dan kunnen we je gemakkelijker indelen bij de deelsessies.
- De kwartaalsessie wordt niet opgenomen. Zet dus lekker je camera aan! Ook tijdens de deelsessies is het leuk als de spreker je kan zien. Meng je in discussies en stel vooral vragen. Spreek je niet? Zet dan je microfoon uit.
- De slides worden achteraf op ons Channel op 1SociaalDomein gedeeld. Hier kun je ook buiten de sessie om doorpraten, vragen stellen en kennis en kunde delen in de bouwsteen groepen.
Zoomlink
https://us02web.zoom.us/j/84571758637?pwd=U3pYTDF3WmRqZE4zS1NBYmFzWWY0UT09
Meeting ID: 845 7175 8637
Passcode: 849858
Deelnemers
Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »